У Женеві починається новий раунд мирних переговорів по Сирії

Понеділок, 10 липня 2017, 09:57

10 липня в Женеві за посередництва ООН розпочнеться новий раунд переговорів щодо політичного врегулювання військового конфлікту в Сирії.

У переговорах крім представників ООН беруть участь делегації сирійського уряду та поміркованої сирійської опозиції, яку підтримує Захід.

Попередні кілька тижнів представники ООН почергово вели консультації з урядовою делегацією та делегацією опозиції.

Напередодні у трьох південно-західних районах Сирії почав діяти режим припинення вогню, про який домовилися Росія та США і який допомагатиме підтримувати Йорданія.

В Євросоюзі наголосили, що реалізація заходів щодо загальнонаціонального припинення бойових дій та безперешкодного гуманітарного доступу є ключовим елементом для полегшення внутрішньосирійських переговорів в Женеві.

"Спеціальний посланник ООН Стафан де Містура відкриє наступний раунд переговорів, і ми всі маємо надати йому всю необхідну підтримку, щоб допомогти сирійським сторонам досягти суттєвої згоди щодо політичного переходу на основі резолюції 2254 РБ ООН", - зазначається у заяві на сайті служби зовнішніх дій ЄС.

Під час проведених раніше раундів переговорів сторони так і не зуміли дійти згоди щодо ключових питань - створення нового коаліційного уряду, проведення вільних виборів та розробки нової конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: