Росія планує вислати 30 американських дипломатів

Вівторок, 11 липня 2017, 07:59

Росія планує вислати близько 30 американських дипломатів і арештувати об'єкти американської власності.

Про це повідомляє видання "Известия" з посиланням на джерело в МЗС Росії.

За його словами, до таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, яка перебуває під арештом у США з грудня минулого року. Це питання не вдалось вирішити і на переговорах президентів Трампа і Путіна в Гамбурзі.

Рішення США, за словами джерела, змушує Росію відповісти дзеркально - вислати близько 30  американських дипломатів і ввести відповідні санкції щодо власності США в Росії.

При цьому в Москві відзначають, що не хотіли б "вживати подібних заходів, але залишити без відповіді недружні дії Вашингтона теж не можуть".

"Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на подібні заходи", - відзначило джерело.

Як відомо, Росія намагається повернути два будинки, які нібито використовувалися з метою шпигунства в Сполучених Штатах.

Нагадаємо, адміністрація Барака Обами минулого року наказала конфіскувати резиденції, які російські дипломати використовували для відпочинку та розваг у США.

Цей крок був частиною американських заходів проти Москви за те, що вона втручалась в президентські вибори в США. Тоді США також вислали 35 російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.