Німеччина просить ЄС допомогти з розслідуванням заворушень на саміті G20

Вівторок, 11 липня 2017, 10:19

Після заворушень в Гамбурзі під час саміту „Великої двадцятки" уряд Німеччини закликав партнерів по Європейському Союзу прискорити розшук злочинців.

Із таким проханням до своїх європейських колег звернувся міністр юстиції Німеччини Гайко Маас, повідомляє Deutsche Welle.

"Зараз перевіряється багато фотографій та відеозаписів, щоб провести упізнання правопорушників. При цьому нам необхідна підтримка наших зарубіжних партнерів", - написав Маас для видань   медіагрупи Funke.

Глава мін'юсту Німеччини попросив своїх колег з країн ЄС, щоб відповідальні відомства в пріоритетному порядку опрацьовували запити про правову допомогу з боку Німеччини, пов'язані з гамбурзькими заворушеннями.

Маас також попросив про швидке задоволення ордерів на арешт, які видала німецька сторона. Співпрацю слід довести до такого рівня, щоб "під час наступних самітів будь-яка інша країна і будь-яке інше місто не постраждали від європейських туристів-погромників", пише Маас.

Станом на сьогодні в Гамбурзі попередньо ув'язнено 51 підозрюваного.

Серед них, крім німців, є громадяни Росії, Італії, Нідерландів, Іспанії, Франції, Швейцарії та Австрії. Поліція Гамбурга створила спецкомісію з метою притягти до відповідальності інших злочинців та ініціаторів заворушень.

Як повідомлялось раніше, під час протестів на саміті "Великої двадцятки" отримали поранення півтисячі поліцейських, 225 осіб взяли під варту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.