Британія та ЄС мають мають розбіжності щодо прав громадян після Brexit

Середа, 12 липня 2017, 17:41

Євросоюз та Велика Британія все ще мають великі розбіжності у питанні прав громадян ЄС, які проживають на британській території.

Про це заявив головний переговірник ЄС Мішель Барньє, повідомляє ВВС.

"Британська позиція не дозволяє цим зацікавленим особам продовжувати жити своїм життям, як це відбувається сьогодні", - заявив Барньє.

Напередодні другого раунду переговорів наступного тижня Барньє заявив, що ЄС висловив свою позицію щодо цих питань і чекає, що Британія зробить те ж саме.

"Наша команда готова…Ми хочемо, щоб громадяни ЄС у Великій Британії мали ті самі права, що і британські громадяни, які проживають в ЄС", - сказав він.

Він зазначив, що Суд ЄС повинен мати юрисдикцію і бути "остаточним гарантом" цих прав, оскільки Британія може просто змінити свої закони пізніше, створюючи невизначеність.

Британські закони також накладають обмеження в таких сферах, як возз'єднання сімей через кордони, але подібні заходи не застосовувалися, наприклад, до громадян Британії, які живуть в Іспанії.

Нагадаємо, група Європарламенту, яка займається питанням Brexit, розкритикувала пропозиції Британії щодо прав громадян ЄС після виходу з Європейського Союзу.

Згідно із пропозиціями, усі 3 мільйони громадян ЄС, які проживають у Британії, повинні будуть подати заявку на отримання ідентифікаційної картки щодо "осілого статусу" після виходу країни з ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.