В Європарламенті розкритикували пропозиції Британії щодо прав громадян ЄС

Понеділок, 10 липня 2017, 12:02

Група Європарламенту, яка займається питанням Brexit, розкритикувала пропозиції Великої Британії щодо прав громадян ЄС після виходу з Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Associated Press.

За даними агентства, у понеділок група надіслала листа до головного переговірника ЄС Мішеля Барньє, в якому йдеться про те, що "Велика Британія не поважає принципи взаємності, симетрії та недискримінації".

Крім того, у листі зазначається, що згідно з пропозиціями британської сторони, внесеними 26 червня, громадяни ЄС у Британії будуть розглядатися "як ніщо інше, як люди зі статусом другого класу".

Інформацію про надісланий лист також підтверджує ВВС. Зазначається, що євродепутати також нагадали, що мають повноваження відхиляти будь-яку угоди щодо Brexit, оскільки саме Європарламент має схвалити угоду про вихід Британії.

Євродепутат Гі Верхофстадт, який входить до складу групи, заявив, що громадяни ЄС у Британії - і британці, що живуть на континенті - повинні зберегти свої поточні права, а британський уряд не повинен "вигадувати новий статус".

"Це створює тип громадянства другого класу для громадян Європи у Великій Британії. Ми не розуміємо, чому їхні права повинні бути зменшені, а це саме те, що пропонуєтьcя", - сказав він.

Нагадаємо, 26 червня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей представила пропозиції щодо прав громадян ЄС у країні після Brexit.

Згідно із пропозиціями, усі 3 мільйони громадян ЄС, які проживають у Великій Британії, повинні будуть подати заявку на отримання ідентифікаційної картки щодо "осілого статусу" після виходу країни з ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.