Британська easyJet відкриє офіс в Австрії, щоб літати в ЄС після Brexit

П'ятниця, 14 липня 2017, 12:29

Британська лоукост-авіакомпанія easyJet заявила, що подала заявку на отримання нового сертифіката авіаперевізника в Австрії, що дозволить їй продовжувати пролітати в ЄС після Brexit, незалежно від результату переговорів.

Про це повідомляє The Local.

Повідомляється, що буде створена нова авіакомпанія EasyJet Europe з головним офісом у Відні, що дозволить EasyJet продовжувати здійснювати польоти як в Європі, так і всередині країни.

Компанія також  зазначила, що новий офісі створить робочі місця в Австрії, тоді як у Британії позиції не будуть втрачені.

"Хоча нова структура захистить всі існуючі права EasyJet на польоту у Європі, EasyJet і надалі наполягатиме, щоб Велика Британія та ЄС досягли авіаційної угоди, яка, як мінімум, дозволить здійснювати рейси між Британією та ЄС", - йдеться у заяві.

Протягом останніх двох десятиліть авіакомпанія Британії літали за системою Єдиного європейського неба, яка скасувала торговельні обмеження на авіакомпанії ЄС.

Якщо британські переговірники не зможуть домовитися про пільгові умови, британські авіалінії можуть втратити цей статус, як тільки країна вийде з ЄС.

Це означатиме, що вони більше не користуватимуться правами, включаючи можливість вільно встановлювати вартість авіаквитків, а також запускати будь-який маршрут до Європи без попереднього дозволу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.