Троє членів уряду Каталонії пішли з посад на тлі суперечок про незалежність

П'ятниця, 14 липня 2017, 13:57

Троє членів уряду іспанського регіону Каталонія подали у відставку за кілька місяців до планового референдуму про незалежність від Мадрида.

Про це повідомляє AFP.

Глава каталонського уряду Карлес Пучдемон заявив, що регіональні міністри, які займаються питаннями внутрішніх справ та освіти, а також прес-секретар уряду вирішили піти з посад. Всі троє виступали за організацію референдуму.

Пучдемон не назвав причин їхньої відставки, але в останні тижні в каталонському уряді тривали суперечки. Цього тижня заступник Пучдемон Оріл Санкерас відмовився відповідати за організацію референдуму, як того вимагав глава уряду, і, скоріше за все, відповідальність за цей крок нестиме вся виконавча влада .

Раніше цього місяця регіональний радник, відповідальний за бізнес, висловив сумніви щодо того, чи може відбутися референдум, враховуючи позицію Мадрида. Пучдемон після цього звільнив радника, і це рішення критикували навіть найбільші прихильники незалежності.

Нагадаємо, глава каталонського уряду Карлес Пучдемон заявив, що референдум про вихід Каталонії зі складу Іспанії буде проведено1 жовтня цього року.

Уряд Іспанії заявив, що блокуватиме будь-які спроби проголосити незалежність Каталонії.

У грудні 2016 року Конституційний суд Іспанії одноголосно схвалив прохання уряду країни призупинити дію двох резолюцій парламенту Каталонії щодо проведення референдуму про незалежність провінції у 2017 році

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.