ЄС додатково виділяє Лівії 10 млн євро гуманітарної допомоги

Четвер, 20 липня 2017, 13:38

Європейська комісія оголосила про надання додаткової екстреної допомоги в розмірі 10 млн. євро для реагування на збільшення гуманітарних потреб в Лівії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄК.

Додаткові кошти є частиною більш широкої програми підтримки Лівії для подолання поточної кризи в країні, яка включає виділення 220 мільйонів євро.

"Нове фінансування спрямоване на те, щоб допомогти гуманітарним організаціям реагувати на нагальні потреби, особливо в плані доступу до невідкладних медичних послуг та необхідних лікарських засобів", - сказав єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового управління Христос Стиліанідес.

Кошти призначені для збільшення продовольчої допомоги, захисту, забезпечення водопостачання тощо. Як і вся гуманітарна допомога ЄС, фінансування буде надано лише гуманітарним організаціям.

В даний час у Лівії гуманітарної допомоги потребують 1,3 мільйона людей, що становить близько п'ятої частини населення країни.

Нагадаємо, ЄС обмежує експорт надувних човнів та підвісних моторів для човнів в Лівію з метою зменшення потоку мігрантів до Європи Середземним морем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.