У Німеччині сирійці свідчитимуть проти шести чиновників режиму Асада

Четвер, 20 липня 2017, 15:21

Федеральний прокурор Німеччини заслухає свідчення у знаковій справі проти шести високопоставлених сирійських чиновників, яких звинувачують у військових злочинах та злочини проти людяності.

Про це повідомляє CNN.

У четвер, 20 липня, федеральний прокурор Німеччини заслухає свідчення у справі, поданій Європейським центром конституційних прав та прав людини (Берлін), який звинувачує шість високопоставлених сирійських чиновників, близьких до президента Сирії Башара Асада, у військових злочинах та злочини проти людяності.

Скарга була представлена кількома сирійцями, колишніми затриманими, в тому числі двома сирійськими адвокатами, які стверджують, що стали жертвами катувань в камерах режиму.

Ця справа унікальна тим, що була розпочата за принципом універсальної юрисдикції, що дозволяє прокурорам і судам здійснювати переслідування міжнародних злочинів навіть за відсутності зв'язків з Німеччиною.

Нагадаємо, на початку березня 2017 року у Німеччині семеро громадян Сирії подали заяви про вчинення злочинів керівниками сирійських спецслужб режиму президента Сирії Башара Асада.

За даними Amnesty International, в період з березня 2011 по грудень 2015 року, принаймні, 17 723 людей загинули, будучи ув'язненими сирійським урядом, та тисячі інших дисидентів були по-звірячому закатовані.

Однак, попри міжнародний осуд уряду Асада, не було практично ніяких успішних міжнародних зусиль щодо судового переслідування за військові злочини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.