Туреччина поводиться, як колишня Східна Німеччина – міністр фінансів ФРН

П'ятниця, 21 липня 2017, 11:21

Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле порівняв Туреччину з колишньою комуністичною Східною Німеччиною через затримання у Стамбулі правозахисників.

Про це повідомляє Reuters.

"Туреччина проводить довільні арешти і більше не дотримується мінімальних консульських стандартів. Це нагадує мені, як це було в НДР", - сказав Шойбле.

Він додав, що ті, хто їздив у Східну Німеччину до 1990 року усвідомлювали, що "якщо щось трапиться з вами, ніхто не може вам допомогти".

Міністр заявив, що Берліну, можливо, необхідно повідомити німцям, які їдуть в Туреччину, що вони це роблять на власний страх і ризик.

"Якщо Туреччина не перестане грати в цю маленьку гру, ми повинні сказати людям: Ви подорожуєте в Туреччину на свій страх і ризик, ми нічого більше не можемо вам гарантувати ", - сказав він. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель оголосив про зміну зовнішньополітичного курсу щодо Туреччини у зв'язку з арештами німецьких журналістів і правозахисників.

5 липня у Стамбулі затримали шістьох правозахисників, серед яких німець Петер Штойдтнер.

Правозахисникам інкримінують підтримку неназваної терористичної організації. За рішенням суду вони будуть перебувати під вартою до закінчення слідства.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель різко засудила затримання Штойдтнера і вимагає його негайного звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.