Палата представників Конгресу США схвалила нові санкції проти РФ, Ірану та КНДР

Середа, 26 липня 2017, 07:49

Палата представників Конгресу США проголосувала за законопроект, який запроваджує нові санкції проти РФ, Ірану та КНДР, а також обмежує здатність президента США Дональда Трампа знімати санкції проти Росії без згоди Конгресу.

Про це повідомляє The Voice of America.

Відповідний законопроект підтримали 419 членів палати, 3 голосували проти.

"Ці три режими в різних частинах світу загрожують життєво важливим інтересам США, і вони дестабілізують своїх сусідів", - заявив голова Комітету з питань закордонних справ Ед Ройс, республіканець з Каліфорнії.

"Якщо президент Трамп хоче грати в гольф або робити щось зі своїм другом паном Путіним, він може не розраховувати на Конгрес, тому що ми збираємося покарати пана Путіна", - заявив Елойт Енгел, депутат із Комітету закордонних справ перед голосуванням.

Зазначимо, що далі законопроект мають розглянути у Сенаті, де попередній варіант цього законопроекту був підтриманий переважною більшістю. Після цього документ потрапить на стіл президенту США на підпис.

Повідомляється, що тепер адміністрація Трампа підтримує нові санкції після протестів проти деяких змін у законопроекті.

В разі його прийняття, закон дасть Конгресу можливість швидко відхилити будь-які дії президент щодо скасування чи пом'якшення санкцій.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп має намір детально вивчити проект закону, підготовлений Конгресом, в якому поряд з односторонніми санкціями проти Ірану і КНДР передбачені більш суворі обмежувальні заходи відносно Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.