У ФРН визнали конституційним видворення потенційних терористів з країни

Четвер, 27 липня 2017, 18:31

Конституційний суд Німеччини визнав норму про видворення з країни іноземців, які становлять загрозу, такою, що відповідає конституції країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відповідний параграф німецького законодавства дозволяє органам внутрішніх справ у прискореному порядку видворяти з країни іноземних громадян "з метою запобігання особливій загрозі безпеці Федеративної Республіки Німеччина або терористичній загрозі".

Для визнання загрози не потрібно чекати на конкретні плани вчинення нападу.

Позов проти застосування цього параграфа подав алжирець, який в'їхав до Німеччини у 2003 році. Він симпатизував терористичному угрупованню "Ісламська держава", привітав теракт на берлінській різдвяному ярмарку в грудні 2016 року, а його брат і сестра стали джихадистами-смертниками в Іраку та Сирії.

Виходячи з цього, у березні 2017-го влада Бремена ухвалила рішення про видворення алжирця, оскільки існувала небезпека скоєння ним теракту.

В травні 2017 року Федеральний верховний адміністративний суд у Лейпцигу відхилив позов алжирця, заявивши при цьому про необхідність заручитися гарантіями влади Алжиру про те, що він не буде підданий на батьківщині тортурам.

Після цього алжирець і поскаржився до Конституційного суду, але його позов не задовольнили.

За даними федеральної кримінальної поліції, зараз 690 осіб визнаються "потенційно небезпечними". Яка частка з них не має німецького громадянства, не розголошується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: