Феміністка з Німеччини планує відкрити ліберальну мечеть у Британії

Четвер, 27 липня 2017, 11:25

Мусульманська феміністка, яка заснувала в Берліні ліберальну мечеть, планує відкрити у Британії інклюзивне місце поклоніння, та заявляє про революцію в ісламі.

Про це повідомляє The Guardian.

Сейран Атес, німецька юристка турецького походження та правозахисниця, відвідала Лондон цього тижня, щоб визначитися з потенційним об'єктом для ліберальної мечеті (для чоловіків, жінок, ЛГБТ-мусульман на рівноправній основі, та людей з усіх напрямків ісламу).

Вона сподівається встановити таку мечеть протягом року, і каже, що її метою є створення подібних місць поклоніння у кожній європейській столиці.

"Я не єдина з такою ідеєю. Це рух, це революція ", - сказала вона. "У нас є мільйони прихильників у всьому світі", - вважає Атес.

Раніше повідомлялося, що феміністка Сейран Атес, яка заснувала нову "ліберальну" мечеть в Берліні, зараз знаходиться під захистом поліції цілодобово після отримання численних погроз, у яких вона підозрює уряд Туреччини.

Зазначимо, що Сейран Атес є німецьким адвокатом та мусульманкою-феміністкою, яка народилася у Стамбулі та має курдське походження. Її сім'я переїхала до Німеччини, коли їй було шість років.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що президент Туреччини Раджеп Ердоган закликав уряд Німеччини закрити мечеть. Атес раніше заявляла, що газети, близькі до турецького уряду, а також ісламська організація Ditib, яку підтримує Туреччина, працюють проти неї.

Зокрема, вони заявляють, що її мечеть є частиною руху турецького проповідника Фетхулаха Гюлена, якого Ердоган звинувачує в спробі перевороту минулого літа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.