Пожежа у Grenfell Tower могла бути результатом халатності – поліція Лондона

П'ятниця, 28 липня 2017, 10:57

Поліція, яка розслідує причини пожежі у багатоповерхівці Лондона Grenfell Tower, заявила, що має "розумні підстави" підозрювати, що пожежа стала результатом злочинної халатності керівництва.

Про це повідомляє BBC.

"Після первинної оцінки інформації офіцер, який веде розслідування, сьогодні повідомив Королівський округ Кенсінгтон та Челсі, та організацію з управління орендою житла, що існує достатньо підстав підозрювати, що кожна з організацій могла здійснити злочин згідно з Законом про злочинну недбалість керівництва компанії та актом про корпоративні випадки насильницької смерті 2007 року", - сказано в повідомленні поліції.

Це означає, що старші керівники ради та організації з управління орендою житла, можуть бути викликані для давання свідчень через підозру поліції.

Нагадаємо, пожежа у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower розпочалася у морозильній камері холодильника однієї з квартир.  

Неймовірно швидке поширення вогню сталося через зовнішнє облицювання будинку, яке не відповідало вимогам пожежної безпеки. Внаслідок пожежі загинули щонайменше 80 людей.

Після з’ясування причини пожежі у Британії вирішили провести перевірки обшивки будинків по всій країні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.