Єврокомісія пильнуватиме за процесом запровадження санкцій США проти РФ

П'ятниця, 28 липня 2017, 13:35

Європейська комісія буде пильно стежити за процесом щодо запровадження США санкцій проти РФ, які можуть мати негативні наслідки для ЄС.

Про це заявив Александр Вінтерштейн, заступник головного речника Єврокомісії, під час щоденного прес-брифінгу у Брюсселі.

"Колегія комісарів обговорювала це (питання - Ред.) на минулій зустрічі, комісари погодилися, що вони будуть залишатися дуже пильними. І це такою є ситуація зараз. Ми спостерігаємо за цим процесом пильно, з великою увагою. Ми спостерігали, як цей процес розгортався та будемо спостерігати, як цей закон буде реалізовано на практиці. Пильність - це наше слово тепер", - заявив заступник головного речника Єврокомісії.

"Ми, звичайно, відзначали, що певні елементи, які викликали наше занепокоєння, були взяті до уваги у теперішньому варіанті тексту законопроекту, але, як я сказав, ми будемо залишатися пильними", - додав Вінтерштейн.

Як відомо, новий законопроект США викликав незадоволення в країнах Євросоюзу та європейських інституціях.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія висловила стурбованість у зв’язку з новими санкціями США проти РФ і їх негативними наслідками для ЄС.

Нагадаємо, Сенат США схвалив широкомасштабний законопроект про введення нових санкцій проти РФ, Ірану та КНДР, який буде направлено на підпис американському президенту Дональду Трампу.

Про подробиці нових санкцій читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "Деталі нових санкцій проти Росії: що змінив Конгрес у законі про покарання ворогів США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.