У Франції закрили єдиний центр дерадикалізації молоді

П'ятниця, 28 липня 2017, 16:22

У Франції закрили єдиний центр дерадикалізації, де потенційних ісламістів мали перетворювати на патріотичних французьких громадян.

Про це повідомляє Le Point.

Міністр внутрішніх справ Франції заявив, що центр, створений у замку Понтурні на заході Франції, буде закритий після того, як чиновники вирішили, що випробувальний період не довів ефективність такого центру.

"Експеримент із відкриттям центру, куди люди мали звертатися на добровільних засадах, показав свою неефективність. Уряд прийняв рішення припинити експеримент", - заявив міністр.

Центр у замку Понтурні

Центр, який в якості експерименту відкрили у вересні 2016 року, розрахований на 25 місць, але з лютого він був порожнім. За весь час там перебували лише дев’ять осіб і жоден з них не пройшов програму до кінця.

Однак міністр зазначив, що закриття центру не означає "відмови від програм підтримки з протидії радикалізації через певні структури".

"Уряд розгляне можливість відкриття невеликих структур з метою розробки альтернативи тюремному ув'язненню", - додав він, не вдаючись у подробиці.

У Франції минулого року планували відкрити 12 подібних центрів по всій країні, щоб запобігти приєднанню молодих французів до джихадистських груп.

Близько 15 тисяч осіб у Франції знаходяться у списках потенційних радикальних ісламістів і перебувають під нагляджом спецслужб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.