Арабські країни продовжили термін ультиматуму Катару ще на 48 годин

Понеділок, 3 липня 2017, 08:21

Саудівська Аравія та три союзники, які бойкотують Катар, погодилися на прохання Кувейту про продовження терміну ультиматуму щодо виконання 13 вимог для Дохи ще на 48 годин.

Про це повідомляє Al Jazeera.

За даними видання, емір Кувейту Шейх Сабах Аль Ахмад аль-Джабер Аль Сабах звернувся до Саудівської Аравії та трьох інших країн, які бойкотували Катар, продовжити ще на 48-годин термін щодо виконання вимог.

Повідомляється, що Кувейт є посередником у кризі.

Наразі немає жодної іншої інформації про офіційну відповідь Катару, проте напередодні міністр закордонних справ Катару заявляв, що Доха не виконає жодної з 13 вимог Саудівської Аравії та її союзників.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром, чим спровокували глибоку кризу у Перській затоці, висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Від Катару, зокрема, вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Як відомо, низка арабських країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: