Макрон зануриться на атомній субмарині в Атлантиці для симуляції запуску ракети

Вівторок, 4 липня 2017, 12:23

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок візьме участь у симуляції запуску ракети на борту атомного підводного човна в Атлантиці.

Про це повідомляє Associated Press.

Макрон відвідає військово-морську базу на острові Іль-Лонг, що розташована на сході Франції на узбережжі Кельтського моря. Там розміщуються французькі атомні підводні човни.

Президент Франції відвідає кілька об'єктів на базі, а потім проведе кілька годин під водою в Атлантиці на борту атомного підводного човна "Le Terrible", де буде присутній під час симуляції запуску ракети.

Сумбарина "Le Terrible" має на озброєнні 16 балістичних ракет M51. Кожна ракета містить від шести до десяти термоядерних боєголовок TN75, що самостійно наводяться.

Як відомо, Франція залишиться єдиною країною ЄС з ядерною зброєю після виходу Великої Британії з блоку. Відповідно до конституції Франції, саме президент приймає рішення про запуск ядерних ракет.

Візит Макрона на військову базу відбувається одразу після того, як Північна Корея оголосила про те, що вона успішно випробувала міжконтинентальну балістичну ракету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.