"Яєчний скандал": заражені фіпронілом яйця виявили у Австрії

Понеділок, 14 серпня 2017, 14:45

Деякі імпортовані до Австрії яєчні продукти були заражені потенційно шкідливим інсектицидом, свідчать результати тесту.

Про це у понеділок заявив офіційний представник міністерства охорони здоров’я Австрії Ульріх Герцог, повідомляє Reuters.

"Три чверті результатів тесту негативні," – заявив Герцог. "Чверть, однак, показали позитивний результат під час початкового розслідування", - додав чиновник.

Загалом було проведено аналіз 80 зразків з різних регіонів Австрії. У восьми з них було виявлено фіпроніл – засіб для виведення бліх у тварин. Це попередні результати аналізу, остаточні очікуються у понеділок по обіді.

За словами чиновника, негайної загрози для здоров’я людей немає. Однак усіх постачальників буде повідомлено про результат тесту, так щоб яєчну продукцію можна було відкликати.

Раніше повідомлялось, що 15 країн, включаючи особливий адміністративний район Гонконг, повідомили про заражені фіпронілом яйця.

Раніше повідомлялося, що уряд Бельгії визнав, що в червні їм було відомо, що яйця з голландських птахоферм можуть бути заражені інсектицидами - за місяць до того, як всі дізналися про проблему.

Нагадаємо, наприкінці липня влада Нідерландів закрила 138 птахофабрик після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринницьких фермах через загрозу для здоров’я людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.