У Кремлі визнали, що у Сирії можуть воювати найманці з Росії

Середа, 2 серпня 2017, 13:28

У Кремлі визнали, що у Сирії можуть воювати "добровольці" з Російської Федерації, проте заявили, що вони не мають ніякого відношення до Міноборони РФ.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, прокоментувавши публікацію агентства Reuters, де стверджується, що число загиблих росіян в Сирії вище, ніж було офіційно заявлено, передає ТАСС.

"Ні, не бачимо (підстав для перевірки даних про втрати - Ред.)", - сказав він журналістам. "Дані (в Кремль - Ред.) надходять по лінії Міноборони, керуватися треба цими даними, саме вони є офіційними", - додав він.

"Якщо є в Сирії якісь російські громадяни-добровольці і так далі, це не по лінії держави, і до Міноборони не має ніякого відношення", - заявив Пєсков.

"Тому тут потрібно у Reuters цікавитися, звідки ця інформація і які у них джерела", - сказав він.

Нагадаємо, що за даними Reuters, у Сирії за 2017 рік загинуло щонайменше 40 російських військовослужбовців та найманців, попри офіційні заяви Росії про десять загиблих.

Зазначимо, що навіть не враховуючи "неофіційних" найманців з РФ, які загинули у Сирії, число загиблих військовослужбовців РФ у 2017 році, згідно із даними Reuters, значно перевищує офіційні дані Міноборони РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: