Сертифікацію для експорту в ЄС пройшли 13 українських виробників "молочки"

Середа, 23 серпня 2017, 14:21

Сертифікацію для експорту в Європейський Союз пройшли 13 українських виробників молочної продукції та 11 виробників м'ясної продукції.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми говоримо про вже 13 виробників молочної та 11 виробників м'ясної продукції, які пройшли необхідну сертифікацію", - сказала вона.

Микольська зазначила, що вважає достатньою дану кількість, оскільки не всі підприємства мають намір експортувати свою продукцію в ЄС - декому достатньо і внутрішнього ринку.

"В ідеалі було б добре, щоб будь-яке підприємство молочної і м'ясної продукції могло експортувати свою продукцію на ринок ЄС. Проте ми розуміємо, що це вимагає певних капіталовкладень, в тому числі і по лінії сертифікації", - сказала вона.

Торгпред України додала, що сертифікація стосується всього виробничого процесу - з моменту збору сировини і до готового продукту.

При цьому кажучи про сертифікацію промислових товарів, Микольська уточнила, що в Угоді про асоціацію з ЄС передбачено укладання угод про взаємне визнання сертифікатів відповідності для деяких видів промтоварів, переговори про які повинні початися в кінці 2017 - початку 2018 років.

Раніше повідомлялося, що український експорт до ЄС у першому півріччі 2017 року зріс на 26,1%, склавши $8,2 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.