Brexit-переговори: Ірландія закликає Британію до реалістичності у питанні кордону

Понеділок, 28 серпня 2017, 13:53

Міністр закордонних справ Ірландії закликав Велику Британію бути реалістичною щодо питання кордону під час переговорів про умови виходу з Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр вважає, що значна частина майбутніх прикордонних угод між Північною Ірландією та Ірландією може бути вирішена до того, як переговори Brexit перейдуть на наступний етап.

Як відомо, британські офіційні особи прибули до Брюсселя в понеділок для наступного раунду Brexit-переговорів.

"Ми хочемо реалізму. У британських урядових документах міститься пропозиція щодо Ірландії - що питання ірландського кордону можна вирішити лише в контексті угоди про вільну торгівлю, і я думаю, що ми можемо зробити це набагато раніше", - заявив міністр закордонних справ країни Саймон Ковеней.

В опублікованих цього місяця Лондоном документах йдеться, що Британія вважає, що після виходу країни з ЄС у 2019 році не повинно бути ніяких прикордонних постів чи імміграційних перевірок на сусідньому острові Ірландії.

У той же час британський консервативний уряд має намір відновити повний контроль над міграцією в рамках Brexit та піднімає питання про те, як це буде працювати, якщо в Англії з'явиться "чорний хід" на відкритому кордоні з Ірландією.

Ірландський уряд, який розкритикував підхід Великої Британії до переговорів, привітав те, що він назвав значним прогресом в документах, але в понеділок знову підтвердив, що зараз Лондон повинен детально роз'яснити, як цей план може бути реалізований.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія хоче зберегти прозорий кордон з Ірландією. У підготовленому документі зазначається, що британський уряд не хоче бачити будь-якої фізичної інфраструктури на ірландському кордоні, в тому числі прикордонних постів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.