Уряд Британії опублікував нові документи стосовно Brexit

Понеділок, 21 серпня 2017, 17:02

Уряд Великої Британії опублікував нові документи, у яких викладена позиція Лондона щодо низки питань стосовно Brexit.

Про це повідомляє BBC.

"Ці документи допоможуть забезпечити упевненість бізнесу та споживачів та упевненість в статусі Великої Британії як економічної держави після виходу з ЄС", - заявив представник Британії на переговорах з ЄС щодо Brexit Девід Девіс.

Він додав, ці документи показують, що вихід Британії з Євросоюзу та майбутні відносини Лондона з Брюсселем нерозривно пов’язані.

В опублікованих документах Лондон наполягає на тому, щоб стосовно товарів, поставлених на ринки ЄС та Великої Британії до виходу країни з блоку, не вводились додаткові обмеження.  Лондон також закликає продовжити захист споживачів.

Ще один опублікований документ закликає до досягнення взаємної домовленості щодо забезпечення конфіденційності офіційних документів, якими Британія ділилася зі своїми європейськими партнерами, будучи у складі блоку.

Низка документів будуть оприлюднені найближчим часом, зокрема стосовно критично важливого питання юрисдикції Європейського суду, яка вже не буде поширюватись на Британію після Brexit.

Брюссель відмовляється обговорювати з Лондоном майбутні домовленості щодо торгівлі, поки не будуть врегульовані питання прав громадян, виплат Британії за Brexit та кордону з Північною Ірландією.

Минулого тижня лідери ЄС підтвердили цю позицію після того, як Лондон запропонував створити "тимчасовий митний союз" після Brexit.

Британія залишить ЄС у березні 2019 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.