Німеччина виділяє додаткові 1,5 млн євро допомоги українцям з Донбасу

Понеділок, 28 серпня 2017, 14:10

Німеччина виділяє додаткові 1,5 мільйона євро для заходів з надання невідкладної допомоги ЮНІСЕФ.

Про це "Європейській правді" повідомили у посольстві Німеччини в Україні.

Після нещодавнього схвалення надання одного мільйона євро на гуманітарні заходи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Німеччина надасть підтримку проекту із невідкладної допомоги Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в розмірі додаткових 1,5 мільйона євро.

Цю допомогу нададуть тій частині населення, яка потребує особливого захисту і потерпає від триваючого конфлікту на сході України, а саме немовлятам, дітям та їхнім матерям, молоді й людям літнього віку.

"Насамперед йдеться про покращення медичної, психологічної й соціальної опіки, гарантоване забезпечення доброякісною питною водою, а також про заходи з покращення санітарних умов", - ідеться у повідомленні.

„Німеччина й надалі солідарна з народом України і стоїть на його стороні. Ми і в майбутньому будемо допомагати людям, що потрапили в біду у зв'язку з подіями на сході України. ЮНІСЕФ є для нас у цій справі випробуваним партнером", - зазначив посол Ернст Райхель.

Німеччина у 2017 році надала понад 26 мільйонів євро населенню України. Обсяг німецької загальної підтримки проектів гуманітарної допомоги у всьому світі складає 1,4 мільярда євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.