Молдовське судно можуть позбавити реєстрації через захід у порт Криму

Вівторок, 29 серпня 2017, 18:40

Молдова може виключити судно Grace з національного реєстру реєстрації суден через те, що воно зайшло в порт Севастополя, закритий України для іноземних суден.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

У понеділок, 28 серпня, за даними сайту MarineTraffic, що відстежує переміщення суден, судно Grace з молдовською реєстрацією прибуло з турецького порту Немрут в порт Севастополь в Криму.

Судно було спущено на воду в 1984 році і призначене для вантажоперевезень. За даними служби капітана молдовського порту "Джурджулешти", власником судна Grace є однойменна компанія з Белізу.

Наразі дію реєстраційних документів Grace призупинено на тиждень, повідомили виданню в службі капітана порту "Джурджулешти".

"Ми призупинили на тиждень реєстрацію судна. І поінформували про це агента (представника судна – Ред.) і власника судна. Протягом тижня вони повинні пояснити, чому опинилися в закритому Україною порту. Якщо відповіді не буде, то ми виключимо Grace з національного реєстру реєстрації суден", повідомив заступник голови служби капітана порту "Джурджулешти" Ніколае Малік.

За словами Маліка, раніше служба капітана порту "Джурдулешти" інформувала всі зареєстровані у Молдові судна про заборону заходу в кримські порти. Заступник голови служби вважає, що у Grace практично немає шансів зберегти молдовську реєстрацію.

У прес-службі посольства України в Молдові повідомили, що поки не отримали офіційної інформації з Києва в зв'язку з цією ситуацією.

"Після її отримання ми надамо інформацію Молдові. Рішення вже за молдавською стороною", - повідомили в прес-службі посольства, додавши, що за три роки було кілька подібних випадків і Молдова завжди відкликала реєстраційні документи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.