Росія заявила про домовленість щодо третьої зони деескалації біля сирійського Хомса

Четвер, 3 серпня 2017, 11:22

Росія заявляє, що досягла домовленості з сирійською опозицією про порядок функціонування третьої зони деескалації, розташованої на північ від міста Хомс.

Про це повідомив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає ТАСС.

"31 липня в Каїрі були проведені чергові переговори представників Міноборони Росії і помірної сирійської опозиції. За результатами зустрічі досягнуто домовленостей про порядок функціонування третьої зони деескалації - на північ від міста Хомс. До неї увійшло 84 населених пункти з населенням понад 147 тисяч осіб", - сказав він.

За словами Конашенкова, режим припинення вогню в третій зоні деескалації набирає чинності з полудня четверга, 3 серпня, за місцевим часом.

Раніше повідомлялося, що наприкінці липня Росія заявила, що в Каїрі за підсумками переговорів з сирійською опозицією було підписано угоду про порядок функціонування зони деескалації в Східній Гуті в Сирії.

Нагадаємо, Росія та Іран, які підтримують сирійський режим, та Туреччина, яка підтримує повстанців, домовилися забезпечити припинення вогню між сирійськими урядовими силами і опозицією в чотирьох регіонах.

Як повідомлялося, в ООН досі залишається "мільйон запитань" щодо угоди про створення зон деескалації, про які домовилися Росія, Туреччина та Іран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.