Радбез ООН "рішуче засудив" запуск ракети КНДР над Японією

Середа, 30 серпня 2017, 08:10

Рада Безпеки ООН у своїй заяві "рішуче засудила" нещодавній запуск ракети КНДР, яка пролетіла над територією Японії.

Про це повідомляє The Voice of America.

Рада Безпеки ООН провела дві години закритих консультацій у зв'язку із запуском ракети КНДР, а потім виступила із заявою, в якій "рішуче засудила" нещодавній запуск.

"Рада Безпеки засуджує КНДР за її жахливі дії та вимагає, щоб КНДР негайно припинила всі такі дії", - сказав посол Єгипту Амр Абулатта, який є його головою Ради цього місяця.

Рада також виступила із вимогою до Пхеньяна не проводити жодних подальших запусків балістичних ракет і повністю виконувати свої зобов'язання за багатьма резолюціями Ради, включаючи найостанніші, прийняті 5 серпня. 

"Цю вимогу схоже проігнорують, оскільки ЗМІ повідомили, що північнокорейський лідер заявив, що країна повинна провести більше ракетних випробувань у Тихому океані", - відзначає видання. 

Проте, представники спецслужб США повідомили, що бачать кілька ознак того, що Пхеньян може бути стриманий.

Нагадаємо, Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо та впала у море.

Прем'єр-міністр Японії Шиндзо Абе назвав дії КНДР - безпрецедентними, що становлять серйозну й смертельну загрозу Японії.

Президент США Дональд Трамп відреагував на останній запуск балістичної ракети з Північної Кореї, заявивши , що всі варіанти дій у відповідь знаходяться у нього "на столі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.