Єврокомісар: Британія платитиме ЄС і після Brexit

Понеділок, 7 серпня 2017, 10:11

Лондон буде змушений виплачувати у бюджет ЄС компенсаційні виплати до 2020 року, тобто навіть після офіційного виходу країни з ЄС.

Про це заявив єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер у інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє Süddeutsche Zeitung.

За планом, офіційно Британія вийде зі складу ЄС 29 березня 2019 року.  "Щонайменше до 2020 року Велика Британія повинна буде здійснювати внески за довгострокові програми, які були узгоджені ще до рішення Об’єднаного Королівства залишити ЄС", - наголосив Еттінгер.

Еттінгер пояснив, що у довгостроковій перспективі через запланований вихід Британії з ЄС бюджет ЄС недоотримуватиме 10-12 мільярдів євро щороку.

Цей дефіцит буде вирівняно за рахунок скорочення витрат та збільшення внесків інших країн-членів. Збільшення фінансового тягаря торкнеться і Німеччини, відзначив єврокомісар.

Раніше видання The Telegraph з посиланням на джерела в британських урядових колах повідомило, що Британія готова заплатити Євросоюзу 40 млрд євро за Brexit. Натомість від Брюсселя очікують згоди обговорити торгову угоду в рамках угоди про майбутнє партнерство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.