Бельгійського принца можуть покарати за самовільний візит у посольство Китаю

Понеділок, 7 серпня 2017, 14:10

Молодший брат короля Бельгії принц Лоран спровокував скандал, сфотографувавшись з китайськими військовими, і тепер ризикує позбутись своєї щорічної зарплатні у понад 300 тисяч євро.

Про це повідомляє Politico.

У грудні минулого року прем’єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель заборонив принцу Лорану проводити дипломатичні зустрічі з високопоставленими іноземними чиновниками, не повідомивши про це уряд. Заборона стала наслідком низки контроверсійних зустрічей принца, які член королівської родини провів раніше.

Порушення вимоги загрожувало принцу Лорану покаранням – позбавленням щорічної платні у розмірі 308 тисяч євро.

Втім, минулого тижня принц Лоран відвідав захід у посольстві Китаю, присвячений 90-тій річниці від заснування китайської армії. У своєму Twitter він опублікував фото з китайською делегацією. За його словами, він прийшов на захід, отримавши персональне запрошення.

Принц Лоран опинявся у центрі скандалів і раніше. Минулого року він задекларував значно більшу суму коштів, ніж отримав від держави.

У 2014 році принц Лоран був змушений повернути у державну скарбницю 16 тисяч євро. З’ясувалось, що він витрачав державні кошти на покупки у супермаркетах, катання на лижах та покривав шкільні витрати своїх дітей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.