Прокуратура Польщі розслідує можливий замах на міністра оборони – ЗМІ

Понеділок, 7 серпня 2017, 15:02

Прокуратура Польщі проводить розслідування у зв’язку з можливим замахом на міністра оборони антоні Мацеревича.

Про це повідомили Gazeta Wyborcza i RMF FM.

"Справа стосується здійснення підготовки до усунення особи, яка виконує функції міністра оборони, шляхом фізичної ліквідації", - повідомили в прокуратурі Польщі у відповідь на запити видань.

Слідство у справі замаху, мінімальне покарання за який становить 3 роки позбавлення волі, було розпочате ще 16 березня, а журналістам вперше стало відомо нещодавно від мешканця Познані, який говорив на умовах анонімності.

За словами чоловіка, його викликали на допит у поліції Краківського воєводства, де він мав бути свідком у справі замаху на вбивство. В ході допиту він дізнався, що справа стосується допису в інтернеті. Один з користувачів питав, чи знає хтось, де мешкає міністр оборони Антоні Мацеревич, а йому відповіли і порадили заспокоїтися, бо "справа і так буде вирішена".

Чоловік на допиті заявив, що не є автором допису і взагалі немає аккаунту на Facebook, де допис був розміщений.

За інформацією журналістів, у справі ніхто не затриманий, однак слідство перебуває на етапі  "ad personam"  (звинувачення стосовно одного підозрюваного).

В той же час опитані виданнями досвідчені слідчі стверджують, що якби йшлося про справді серйозну загрозу справа стала б надбанням громадськості значно раніше і була використана з пропагандистською метою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: