Іспанія затримала шведського письменника, якого розшукує Туреччина

Понеділок, 7 серпня 2017, 20:02

В Іспанії під час відпустки затримали шведсько-турецького письменника Хамзу Ялчіна, якого Туреччина звинувачує у тероризмі.

Про це повідомляє The Local.es.

59-річного Ялчіна затримали на паспортному контролі, коли він хотів вилетіти з Барселони до Лондона.

Повідомляється, що чоловік був затриманий згідно з ордером Інтерполу, виданим Туреччиною.

Туреччина звинувачує його в організації терористичних нападів під час роботи у газеті Odak Dergisi у 2010 році.

Ялчин, який живе у південно-західній частині Швеції та має подвійне громадянство - Швеції та Туреччини, працював вчителем та головним редактором соціалістичного журналу Odak Dergisi, а також був залучений до організацій Amnesty та Författarförbundet (міжнародного конгресу письменників та літераторів).

Повідомляється, що Ялчин - це вже другий шведський громадянин, який був затриманий за наказом Туреччини менш ніж за місяць. У липні Туреччина затримала ІТ-консультанта Алі Гараві, громадянина Швеції, за начебто допомогу "терористичній групі" разом з іншими активістами, зокрема керівником Amnesty International Туреччини.

Міністерство закордонних справ Швеції підтвердило в понеділок, що шведський громадянин Хамза Ялчін був затриманий в Іспанії.

"Наше посольство спостерігає за цією справою", - сказав прес-секретар МЗС.

Нагадаємо, Верховний суд Румунії підтримав рішення про звільнення з-під варти турецької жінки, яку Туреччина підозрює у зв'язках з курдськими бойовиками та вимагає екстрадиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: