Асоціація не дасть швидкого результату, це фундаментальні зміни крок за кроком – віце-прем’єр

П'ятниця, 1 вересня 2017, 10:29

Більшість змін, впроваджуваних в рамках Угоди про асоціацію, можуть не дати швидкого видимого результату, однак вони носять фундаментальний характер.

Про це віце-прем’єр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе написала у статті у виданні "Новое время".

За її словами, більшість змін, передбачених Угодою про асоціацію, можуть не дати такого помітного результату, як  позитивні наслідки  децентралізації для місцевих громад чи безвізовий режим.

"Але вони, попри все, кардинально змінюватимуть наше життя. Крок за кроком, рік за роком" написала Клтмпуш-Цинцадзе. 

"Відмінність Угоди про асоціацію з ЄС від радянських пропагандистських гасел полягає в тому, що Угода – це чіткий, детальний інструмент, дорожня карта, яка наближає нас до моделі, котра довела свою спроможність і "підтягує" нашу країну до високих стандартів життя" - наголосила вона. 

Віце-прем’єр також пояснила, що означає набуття чинності Угодою про асоціацію.

 "Відтепер Угода про асоціацію стає частиною права ЄС. Тобто якщо до цього тимчасове її застосування було жестом доброї волі з боку наших європейських партнерів, тепер вона є зобов’язуючим документом для обох сторін" - зазначила віце-прем’єр. 

Також, за її словами, набуття чинності Угодою прискорить роботу й над приєднанням до двох інших важливих угод, які спростять вихід наших товарів на зовнішні ринки і яких не було би без Угоди про асоціацію: Угоди про взаємне визнання та прийнятність промислових товарів (ACAA) та приєднання до Конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Пан-Євро-Мед).

Нагадаємо, 1 вересня в повному обсязі набрала чинності Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.