У ЄС стурбовані недофінансуванням суспільного мовлення в Україні

Понеділок, 11 вересня 2017, 12:31

Представництво Євросоюзу в Україні наголошує на важливості повного фінансування суспільного мовника в Україні.

Про це ідеться у повідомленні представництва у Facebook.

"Ми поділяємо стурбованість громадянського суспільства щодо недофінансування суспільного мовника. Повне фінансування, передбачене відповідним законодавством, має важливе значення для незалежності суспільного мовлення", - наголосили у представництві ЄС.

Таким чином у представництві підтримали заклик експертів "Реанімаційного пакету реформ" та організацій-партнерів, що супроводжують медіа-реформу, закласти повне фінансування суспільного мовлення у державний бюджет на 2018 рік.

Представники громадянського суспільства висловили занепокоєння у зв’язку із загрозливою ситуацію, спричиненою суттєвим недофінансуванням та успадкованими боргами суспільного мовлення в Україні.

Експерти РПР закликали Кабінет міністрів у проекті державного бюджету, який, як очікується, буде внесено до парламенту 15 вересня, передбачити фінансування для ПАТ "НСТУ" у розмірі понад 1 млрд 535 млн грн.

Окрім того, експерти РПР просять передбачити разове додаткове бюджетне фінансування на покриття витрат із обслуговування боргу ПАТ "НСТУ" перед Euronews SA, успадкованого суспільним мовником від колишнього державного телебачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.