Палата громад Британії проголосувала за скасування законодавства ЄС

Вівторок, 12 вересня 2017, 07:47

Палата громад парламенту Великої Британії в ніч на вівторок у другому читанні прийняла законопроект про скасування на території Сполученого Королівства законодавства ЄС після Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

Депутати підтримали законопроект про відкликання законів ЄС 326 голосами проти 290, незважаючи на те, що критики застерігають про те, що це означає "захоплення влади" міністрами.

"Цього ранку парламент прийняв історичне рішення підтримати волю британського народу і підтримати законопроект, який забезпечує чіткість перед нашим виходом з Європейського Союзу", - заявила прем’єр Британії Тереза Мей після голосування.

Опозиційна Лейбористська партія проголосувала проти білля, але її голосів не вистачило, щоб заблокувати урядовий законопроект.

Британські міністри кажуть, що цей процес забезпечить плавний вихід з ЄС і дозволить уникнути "краю невизначеності".

Але критики зауважують, що міністри також надають собі широкі повноваження змінювати закони без повної парламентської перевірки.

Таким чином парламент дав "зелене світло" на подальший розгляд документу. Тепер проект закону перейде на розгляд комітетів Палати громад. Цей процес повинен зайняти не менше тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.