Посол ЄС: говорити про членство в Євросоюзі нових країн сьогодні не час

Вівторок, 12 вересня 2017, 14:00

ЄС дуже зосереджений на низці викликів, тому питання надання Україні перспективи членства сьогодні немає на його порядку денному.

Про це в інтерв’ю "Сегодня" заявив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

"У ЄС існує протистояння, Євросоюз зіткнувся з деякими проблемами і проходить через досить складний період. ЄС дуже сфокусований на цих викликах – міграція, тероризм, грецька криза… Євросоюз має намір і далі концентруватися на цьому, і зараз не час говорити про можливе прийняття до ЄС нових країн", - заявив Мінгареллі.

За його словами, через ці виклики питання надання Україні перспективи членства сьогодні немає на порядку денними. Натомість необхідно зосередитися на імплементації вже схвалених угод.

Посол ЄС також прокоментував висловлювання глави Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, що Україна не вступить до ЄС у найближчі 20-25 років.

"Стаття 49 Договору про ЄС чітко говорить, що будь-яка європейська країна, яка виконала певні критерії, що стосуються основоположних свобод, прав людини, верховенства права, може подаватися на вступ в ЄС. А Україна, очевидно, європейська країна", - сказав Мінгареллі.

"Але, в той же час, як я вже говорив, сьогодні ЄС не в тому становищі, щоб пропонувати перспективу членства будь-якій новій країні", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.