Країнам Східного партнерства слід надати перспективу членства в ЄС – Лінкявічюс

Вівторок, 12 вересня 2017, 14:40

Східне партнерство потребує нової стратегії, а країнам-учасницям слід надати перспективу членства в ЄС.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс під час заходу, присвяченому Східному партнерству, "Вільнюські консультації" передає портал Delfi.

"Країнам-учасницям ініціативи ЄС Східне партнерство, які проводять реформи та культивують європейські цінності, повинна бути надана перспектива членства в співтоваристві, а співпраця має бути піднята на якісно новий рівень" - сказав він.

Міністр підкреслив, що за останні три роки Україна провела більше реформ, ніж за 23 роки до цього. Лінкявічюс вважає, що ідея Литви про довгострокової фінансової допомоги Україні ("План Маршалла") зустрічає велику підтримку серед західних партнерів.

Міністр також зазначив, що необхідно посилити підтримку ЄС проведення реформ в країнах Східного партнерства, що підписали угоди про асоціацію з ЄС - Грузії, Молдові, Україні та затвердити довгострокову стратегію відносин з цими країнами.

"Вичерпавши попередній порядок денний Східного партнерства, виникає ризик, що ця ініціатива втратить колишню привабливість і прискорення. Зустріч глав ЄС на саміті Східного партнерства у листопаді - хороша і своєчасна можливість це змінити", - сказав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.