Парламент ФРН висловився за зближення з країнами "Східного партнерства"

Четвер, 29 червня 2017, 08:19

Правляча коаліція в німецькому Бундестазі висловилася за посилення співпраці з країнами "Східного партнерства" та водночас закликала їх до проведення реформ.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У документі, ухваленому 28 червня, йдеться про те, що ця концепція добросусідства залишається незамінним інструментом зовнішньої політики ЄС.

Ліві - фракція партії, що веде свою історію від комуністів у колишній НДР,  розкритикували ухвалений документ, оскільки він, на їхню думку, може призвети до ескалації напруженості у відносинах з Росією.

Ліві з тих же причин також виступили із критикою угод про асоціацію ЄС з Україною, Молдовою та Грузією. Однак члени ХДС/ХСС та СДПН заперечують, що напруження з РФ може слугувати приводом для виправдання того, щоби занапастити програму "Східного партнерства".

Нагадаємо, що проект "Східного партнерства" ЄС розпочався у 2009 році з ініціативи Швеції та Польщі і слугує майданчиком для співпраці між ЄС та східноєвропейськими пострадянськими державами у різних галузях, в тому числі у сферах прав людини та верховенства права.

У 2009 році до програми приєдналась Україна, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Грузія та Молдова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.