Швеція підтримає регіональні філії Суспільного мовлення в Україні

Вівторок, 12 вересня 2017, 15:55

Швеція планує великий проект на підтримку філій Cуспільного мовлення в Україні.

Про це у Facebook повідомив посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

"Швеція планує підтримати регіональне суспільне мовлення в Україні великим проектом. Належне державне фінансування Суспільного важливе для успіху", - зазначив посол.

Хагстрьом також підтримав заяву експертів "Реанімаційного пакету реформ" щодо необхідності повного фінансування ПАТ "НСТУ".

Як повідомляє "Детектор медіа", великий шведський проект для реформування регіональних мовників, який розрахований на кілька років, підтримає об’єднання філій ПАТ "НСТУ" в хаби та бюро. Партнером проекту є Суспільне радіо Швеції.

Нагадаємо, Представництво Євросоюзу в Україні наголошує на важливості повного фінансування Суспільного мовника в Україні.

Раніше експерти "Реанімаційного пакету реформ" та організацій-партнерів, що супроводжують медіа-реформу, закликали уряд закласти повне фінансування суспільного мовлення у державний бюджет на 2018 рік.

Зокрема, експерти "РПР" закликали Кабінет міністрів закликали передбачити фінансування для ПАТ "НСТУ" у розмірі понад 1 млрд 535 млн грн.

Окрім того, експерти "РПР" просять передбачити разове додаткове бюджетне фінансування на покриття витрат із обслуговування боргу ПАТ "НСТУ" перед Euronews SA, успадкованого суспільним мовником від колишнього державного телебачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.