КНДР провела запуск балістичної ракети, Радбез ООН збирається на засідання

П'ятниця, 15 вересня 2017, 07:48

Північна Корея в п'ятницю провела черговий запуск ракети, яка пролетіла в напрямку північного японського острова Хоккайдо і впала в Тихий океан.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією військових Південної Кореї, ракета досягла висоти близько 770 км і пролетіла приблизно 19 хвилин, подолавши відстань у 3700 км. Ракета впала у Тихому океані на відстані близько 2000 км на схід від Хоккайдо.

Попередження про ракету надійшло близько 7:00 (1:00 за Києвом) у частині північної Японії, а багато жителів отримали сповіщення на мобільні телефони або побачили попередження на телебаченні.

Американські військові заявили, що незабаром після запуску вони зафіксували балістичну ракету середньої дальності, однак вона не становила загрози для Північної Америки або тихоокеанського регіону Сполучених Штатів Гуаму.

Агентство Yonhap повідомило, що армія Південної Кореї здійснила пуск балістичної ракети "Хенмі-2" відразу після того, як КНДР здійснила ракетний пуск в напрямку Японії.

Ракета пролетіла 250 км. Відзначається, що дана відстань еквівалентна відстані до північнокорейського аеропорту Сунан, з якого КНДР провела запуск ракети.

За інформацією ВВС, Рада Безпеки ООН зустрінеться в п'ятницю в Нью-Йорку на прохання Японії та США, щоб обговорити останній запуск.

Як відомо, 5 серпня Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію, яка посилює санкції проти Північної Кореї. Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту, який складає $3 млрд на рік.

11 вересня Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї, але в резолюцію не включили найжорсткіші заходи, пропоновані адміністрацією президента США.

Рішення про нові санкції було прийнято одноголосно у відповідь на шосте ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.

14 вересня Рада ЄС вирішила посилити санкції проти Північної Кореї відповідно до резолюції Радбезу ООН від 5 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.