Керрі про миротворців на Донбасі: "Треба переконатися, що це не пастка"

П'ятниця, 15 вересня 2017, 12:30

Ідея про введення миротворців ООН в зону конфлікту на Донбасі, несподівано підтримана президентом Росії Володимиром Путіним, в умовах низької довіри до російської сторони повинна бути ретельно юридично проаналізована і підкріплена додатковими застереженнями.

Про це заявив 68-й держсекретар США (2013-2017 рр.) Джон Керрі на 14-й щорічній конференції YES в Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Треба переконатися, що це не якась пастка", - сказав він.

Зокрема, серед таких застережень Керрі назвав питання визначення кордону, необхідності реалізації Мінських угод, а також гарантій того, що Україна без обмежень зможе визначати своє майбутнє.

Керрі визнав, що в період його керівництва Державним департаментом був розчарований Мінським процесом, відсутністю адекватної реакції на домовленості в "нормандськім форматі" і говорив Путіну про необхідність рухатися швидше.

Він також підкреслив, що те, що сталося в Криму, де російське керівництво продемонструвало відверту брехню, не має прощення.

НАгадаємо, екс-посол США в ООН Джон Болтон вважає, що введення миротворців на Донбас може привести до заморожування конфлікту і не допоможе відновити контроль України над усією своєю територією.

Читайте також на сайті "Європейської правди": "Усі деталі миротворчої місії: яка битва чекає на Україну в ООН".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.