У Британії засудили пакистанця, який хотів потрапити на рейс Ryanair із бомбою

Вівторок, 8 серпня 2017, 19:22

Британський суд визнав винним пакистанця, який хотів у ручній поклажі перевезти саморобну бомбу на рейсі Ryanair до Італії.

Про це повідомляє The Associated Press.

43-річний Надім Мухаммед не визнає себе винним після того, як працівники служби безпеки Британії виявили пристрій у його сумці в аеропорту Манчестера 30 січня.

За його словами, бомба, виготовлена з маскуючої стрічки, акумуляторів та трубки від маркера, була підкинута кимось іншим.

Проте прокурори заявляють, що чоловік планував її підірвати під час польоту рейсом Ryanair до Італії.

Під час судового розгляду прокурори також виявили, що співробітники служби безпеки спочатку не думали, що бомба може бути активною. Мухаммеду навіть дозволили полетіти до Італії через кілька днів.

Згодом експерти перевірили пристрій та визнали його потенційно дієвим. У пристрої виявили бездимний пропелент, який, як правило, міститься у вогнепальній зброї та виготовлений з нітрогліцерину та нітроцелюлози.

Повідомляється, що Мухаммед, який народився в Пакистані та має італійський паспорт, був затриманий, коли повернувся до Британії.

Агентство повідомляє, що чоловік сильно плакав після того, як журі визнало його винним. Рішення у справі буде оголошено 23 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.