Прем'єр Британії запропонує заплатити 20 млрд євро за вихід з ЄС - ЗМІ

Середа, 20 вересня 2017, 09:49

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Май запропонує Євросоюзу заплатити щонайменше 20 мільярдів євро за вихід з блоку.

Про це повідомляє Financial Times.

За інформацією видання, радник Мей у справах ЄС вже повідомив європейським колегам, що у виступі британського прем'єр-міністра у Флоренції в п'ятницю буде озвучена фінансова пропозиція.

Мей сподівається, що її пропозиція допоможе вийти з глухого кута у переговорах щодо Brexit, і обговорення перейдуть на наступний етап.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Мей погодиться заплатити за Brexit понад 50 млрд євро, однак британський уряд заперечив цю інформацію.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Британії прийняла у другому читанні законопроект про скасування на території країни загальноєвропейського законодавства після виходу Британії з ЄС.

Після цього британські депутати запропонували 136 поправок до цього документа.

Обговорення поправок, як очікується, почнеться в жовтні і триватиме вісім днів. Після цього законопроект надійде до Палати громад для розгляду в третьому читанні.

Детальніше про "ціну розлучення" Британії та ЄС читайте у матеріалі на "ЄвроПравді": "Скільки коштує Brexit: Лондон і Брюссель не можуть узгодити умови розлучення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.