Північна Корея заявила, що санкції загрожують виживанню їхніх дітей

Четвер, 21 вересня 2017, 15:29

КНДР заявила, що міжнародні санкції, введені через розробку ядерних та ракетних програми, поставили під загрозу виживання північнокорейських дітей.

Про це заявив посол Пхеньяна в ООН у Женеві, виступаючи на слуханнях Комітету ООН з прав дитини, повідомляє Reuters.

Повідомляється, що на слуханнях група незалежних експертів розглядала питання про звинувачення КНДР у примусовій дитячій праці, сексуальному насильстві та торгівлі людьми.

Однак, посол Пхеньяна заявив, що Північна Корея, чисельність населення якої дорівнює 26 мільйонам, є "соціалістичною країною, де в центрі уваги - люди... де захисту та сприянню правам та добробуту дитини надається першорядне значення".

За його словами, нові санкції, введені Сполученими Штатами та Радою Безпеки ООН через ядерні та ракетні випробування, перешкоджають виробництву дитячих харчових продуктів та забезпеченню підручниками.

"Постійна й жорстка блокада та санкції проти КНДР не тільки гальмують зусилля для захисту та сприянню прав дитини, але й серйозно загрожують їхньому праву на виживання", - сказав він, закликаючи до скасування санкцій.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея схвалила план з виділення 8 млн доларів на допомогу Північній Кореї.

Південь заявив, що має намір відправити через Всесвітню продовольчу програму продукти для дітей та вагітних жінок на суму 4,5 млн доларів та через ЮНІСЕФ - 3,5 млн доларів на вакцини та ліки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.