Франція введе заборону на гліфосат у гербіцидах, проти чого виступають фермери

Понеділок, 25 вересня 2017, 12:53

Франція вирішила встановити 2022 рік як крайній термін для того, щоб поступово відмовитися від використання гліфосату, суперечливого активного інгредієнта в гербіцидах.

Про це повідомили в уряді Франції у понеділок, повідомляє The Local.fr.

Гліфосат є основним компонентом у популярному гербіциді Roundup, який виробляє американський гігант з агрохімікатів Monsanto. Існують побоювання, що компонент може спричинити рак.

Повідомляється, що Європейська комісія запропонувала продовжити ліцензію на використання хімічної речовини протягом 10 років, однак Франція заявила, що буде голосувати проти та спробує заблокувати це рішення.

"Прем'єр-міністр... вирішив, що цей продукт буде заборонено у Франції до кінця терміну дії уряду, а також інші подібні продукти, які є загрозою для здоров'я населення", - заявив представник уряду Крістоф Кастанер.

Повідомляється, що таке рішення, безсумнівно, розізлить французьких фермерів, які заблокували Єлисейські поля у п'ятницю, протестуючи проти урядової заборони.

Нагадаємо, 22 вересня сердиті французькі фермери заблокували знамениті Єлисейські поля у Парижі в знак протесту проти аграрної політики уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.