У Франції водії скуповують паливо через протести далекобійників

Понеділок, 25 вересня 2017, 15:54

Бензозаправки в кількох регіонах Франції зіткнулися з нестачею палива через протест далекобійників, які на знак протесту заблокували кілька складів з паливом.

Про це повідомляє The Local.

Незважаючи на наполягання уряду, що дефіциту не буде, водії, вочевидь, піддалися паніці. Повідомляється, що 62 станції по всій Франції вичерпали кількість палива, а ще 104 – мають невеликий запас.

Переважна більшість цих станцій розташовані на півночі та північному заході Франції, а також в Марселі та поблизу Ліону.

Водії вантажівки, які входять до двох французьких профспілок, оголосили про плани страйкувати протягом усього понеділка. Страйк, ймовірно, триватиме протягом тижня в різних регіонах.

Водії бояться втратити роботу через реформу трудового кодексу та висловили занепокоєння щодо скасування пенсійної схеми, за якою вони раніше виходять на пенсію.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи вступлять в силу не пізніше 1 січня 2018 року.

Реформа в трудовій сфері була однією з головних обіцянок Макрона під час передвиборної кампанії. Він обіцяв створити робочі місця і зробити країну більш конкурентоспроможною.

Профспілки незадоволені реформою і вважають, що вона проводиться на користь великих компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.