Проти двох румунських міністрів висунуто звинувачення у корупції

Вівторок, 26 вересня 2017, 15:55

Національна антикорупційна дирекція Румунії порушила провадження проти віце-прем'єра та міністра регіонального розвитку Севіль Шейдех та міністра з питань європейських фондів Ровани Плумб.

Про це повідомляє Radio România Internaţional.

Обох урядовців звинувачують у незаконній здачі в концесію частини острова Беліна Павловського рукава Дунаю у 2013 році. Того року Севіль Шейдех займала посаду державного секретаря у Міністерстві регіонального розвитку, а Рована Плумб була міністром навколишнього середовища.

Терміновою урядовою постановою вказана територія була незаконно переведена з державної власності у власність Телеорманської повітової ради, а потім, лише за кілька днів, була здана в концесію приватній компанії за символічну ціну. Прокурори стверджують, що ця територія могла бути переведена у власність повітової ради лише через прийняття відповідного закону.

Рована Плумб досі зберігає депутатські повноваження, а тому Генеральна прокуратура вже внесла у парламент подання про надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності.

У правлячій партії провини урядовців не визнають. Голова Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня вважає, що розслідування стане надзвичайно небезпечним прецедентом, оскільки може призвести до блокування передачі державної нерухомості місцевим органам влади. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.