Законодавці ЄС готують критичну резолюцію щодо Brexit – ЗМІ

Середа, 27 вересня 2017, 16:35

Європейський парламент готує проект резолюції, у якій буде розкритиковано прогрес Brexit-переговорів, зокрема через питання прав громадян ЄС, які проживають у Великій Британії.

Про це повідомляє Politico з посиланням на три джерела, які знайомі із текстом документа.

Проект резолюції, підготовлений політичними групами парламенту, буде обговорюватися в четвер на конференції президентів, головного органу, який приймає рішення у парламенті.

Наступного тижня на пленарному засіданні в Страсбурзі депутати Європарламенту будуть голосувати за резолюцію, у яку ще можуть внести зміни.

Повідомляється, що напередодні цих переговорів британський міністр з Brexit Девід Девіс планує зустрітися з президентом Європарламенту Антоніо Таяні.

Лідери ЄС мають намір прийняти рішення на саміті Європейської ради у жовтні щодо того, чи дозволити переговорам перейти від поточного етапу обговорення ключових питань "розлучення" до питання майбутніх відносин Британії з блоком.

Європарламент не має офіційної ролі в цьому процесі, однак має право ветувати остаточну угоду щодо виходу Британії з ЄС.

"Заявляючи невдоволення поточними переговорами (у проекті резолюції - Ред.), парламент показує, наскільки він готовий грати роль "поганого поліцейського" у переговорах, та перервати переговори, якщо британська сторона не задовольнить їхні вимоги, зокрема щодо прав громадян ЄС", - відзначає Politico.

Нагадаємо, напередодні президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що у переговорах щодо Brexit ще не було досягнуто достатнього прогресу, щоб дозволити їм перейти до наступного етапу обговорення майбутніх відносин, включаючи питання торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: