Меркель похвалила запропонований Макроном план реформування ЄС

П'ятниця, 29 вересня 2017, 08:24

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель похвалила план реформування Європейського Союзу, який презентував президент Франції Еммануель Макрон.

Про це повідомляє  Deutsche Welle.

За її словами, ці реформи можуть сформувати основу для інтенсивного франко-німецького співробітництва.

"Був високий рівень порозуміння між Німеччиною та Францією. Нам ще треба обговорити деталі, але я переконана, що Європа не може залишатися такою, якою є, а повинна продовжувати розвиватися", - сказала Меркель перед зустріччю з Макроном у Таллінні, де 29 вересня відбудеться так званий "цифровий саміт" Євросоюзу.

Нагадаємо, що Еммануель Макрон 26 вересня запропонував провести масштабні реформи в політиці та економіці Європейського Союзу. Він вважає, що ЄС потребує спільного бюджету та і спеціальну посаду міністра фінансів. Наповнювати бюджет він пропонує за допомогою єдиного податку на фінансові операції і податку для великих інтернет-компаній.

У сфері безпеки французський президент пропонує створити спільні для Євросоюзу сили швидкого реагування, спільний оборонний бюджет та підрозділи цивільної оборони. Для скорочення бюрократії Макрон пропонує зменшити кількість членів Єврокомісії до 15 осіб.

Детальніше про пропоновану Макроном реформу ЄС читайте у статті "Французький погляд на майбутнє ЄС: які реформи пропонує Еммануель Макрон".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.