У Раді Європи критикують обмеження свободи зібрань у РФ, закликають переглянути закони

П'ятниця, 29 вересня 2017, 13:27

Комісар з прав людини Ради Європи Нільс Муйжнієкс рекомендує російській владі ретельно переглянути правові рамки країни, що регулють публічні заходи, та привести їх у відповідність до міжнародних стандартів.

Про це йдеться в опублікованому меморандумі комісара з прав людини Ради Європи щодо свободи зібрань у Російській Федерації.

"Російське законодавство про свободу зібрань стало в останні роки стало таким, що значно обмежує (права людей - Ред.). У результаті, влада відхилила велику кількість запитів на проведення громадських зібрань.

Протягом минулого року було багато арештів людей, які беруть участь в акціях протесту, навіть якщо вони не поводилися незаконно, а також зростає нетерпимість до "несанкціонованих" заходів, в яких беруть участь невелика кількість учасників та навіть, коли це одиночні пікети", - заявив комісар з прав людини Ради Європи.

"Такі дії суперечать зобов'язанням Росії за Європейською конвенцією з прав людини та її власною Конституцією, де закріплено право на свободу зібрань", - наголошується у меморандумі.

Щоб змінити ситуацію, комісар з прав людини Ради Європи рекомендує РФ ввести зміни у законодавство з регулювання публічних заходів, щоб усунути надмірне бюрократичне регулювання.

Крім того, він підкреслює важливість запровадження спеціальних положень в правовій базі для врегулювання спонтанних та одночасних мітингів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: