Армія Асада наступає на місто Дейр-ез-Зор, яке контролюють бойовики ІДІЛ

Понеділок, 4 вересня 2017, 17:24

Урядові війська Сирії та їхні союзники швидко наближаються до міста Дейр-ез-Зор на сході країни, яке кілька років контролюють бойовики "Ісламської держави".

Про це повідомляє AFP.

Місто Дейр-Ез-Зор - столиця багатої нафтою однойменної провінції, що межує з Іраком. Після початку конфлікту в Сирії в 2011 році повстанські групи та джихадисти захопили частини провінції та її столиці.

В 2014 році бойовики "Ісламської держави" захопили територію, що перебувала під контролем опозиції і поступово оточили місто.

До січня 2015 року джихадисти захопили частину міста та оточили урядові сили та цивільних в решті районів разом з ключовим військовим аеропортом та базою на його околицях.

Урядовим силам тоді вдалося втримати аеропорт та кілька сусідніх південних кварталів, а також частину півночі міста та базу 137-ї бригади, що знаходяться за межами міста. Але всі ці райони оточені територією ІДІЛ, а джихадистська група тримає близько половини міста, включаючи кілька центральних кварталів.

Новий наступ розгорнувся на декількох фронтах, включаючи підхід із заходу через південну частину сусідньої провінції Ракка та з центральної провінції Хомс.

За даними спостерігачів, сирійська армія наближаються до міста Дейр-ез-Зор на чотирьох фронтах. У найближчій точці вони всього за кілька кілометрів від західного краю міста, і пробивають шлях до оточеної бази 137-ї бригади.

Відновлення контролю над провінцією забезпечить режиму Башара Асада доступ до ключових нафтових родовищ та припинить залежність від імпорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.